Hol kapok segítséget?
A ProfiVPS DokuWiki oldalán hasznos telepítési és konfigurációs leírásokat találhat linux rendszeréhez.
Szinte bármikor elérhet minket online a Kapcsolat oldalon feltüntetett elérhetőségeinken.
Hogyan lehet azonnal VPS-em?
A ProfiVPS.hu hátterében egy automatikus számlázó rendszer áll, amely online vásárlás esetén azonnali VPS készítést tesz lehetővé. Így Ön a vásárlás után perceken belül használatba tudja venni a VPSt.
PayPal Acceptance MarkA vásárlást PayPal-on keresztül fejezheti be a leggyorsabban, ahol bankkártyával fizethet vagy a PayPal fiókján keresztül. A bankkártyás online vásárláshoz útmutatót talál a Wikinken.
Megbízhatóság
A ProfiVPS.hu stabil működésű és nagy megbízahtóságú virtuális szervereket jelent minden ügyfelének.
Hálózatunk kizárólag szolgáltatói minőségű eszközökből és alkatrészekből áll. Virtuális szervereink IBM szervereken futnak, amiket kizárólag branded, enterprise minőségű hardverrel bővítünk.
Tárolásra RAID10 tömböket használunk, amiken felül különböző biztonsági mentés szolgáltatásokkal állunk rendelkezésére.
Hol vannak a szerverek elhelyezve?
A VPS szervereink a Deninet Kft szervertermében (a BIX - Budapest Internet Exchange épületében) vannak elhelyezve és garantált 10 Gigabites kapcsolaton érik el az internetet, így Ön garantáltan alacsony pingre számíthat és stabil sávszélességre számíthat.
Van-e lehetőségem kipróbálni a VPS-t?
Természetesen. Amennyiben a csomagot nem éves, hanem havi konfigurációban rendeli meg, nincs hűségidő. Tehát ha az első hónap után úgy dönt, hogy mégsem szeretné használni a szolgáltatást, egyszerűen lemondhatja.
Sőt! Ha hosszú távra tervez a VPS-el, megrendeléstől számítva 30 napig pénzvisszafizetési garanciát vállalunk minőségbeli problémákra és ilyen esetben lehetősége van elállni az éves hűségszerződéstől.
Kapok-e számlát a szolgáltatásról?
Természetesen. A ProfiVPS.hu a magyar adótörvényeknek megfelelően üzemelő, hivatalos vállalkozás.
Mi az a pénz-visszafizetési garancia?
A ProfiVPS.hu 4 éves sikeres működéssel és több száz elégedett ügyféllel a háta mögött annyira biztos a szolgáltatás minőségében, hogy 30 napig pénz-visszafizetési garanciát vállal arra az esetre, ha a megrendelt VPS-el kapcsolatban minőségi problémája merülne fel. A vállalás lehetőséget ad továbbá az éves hűségszerződés felmondására is.
Nem találok megfelelőt a csomagok között. Mit tegyek?
Virtuális szervereink könnyedén az egyéni igényekhez alakíthatóak a választható kiegészítők segítségével, melyeket a VPS csomagokat tartalmazó táblázat alatt talál meg.
Meglévő VPS-ét éjjel-nappal bármikor bővítheti, mert a kiegészítők aktiválása ugyancsak automatikus. Nem szükséges megvárnia a következő számlázási időszakot.
Mi az az OpenVZ?
Az OpenVZ egy elterjed virtualizációs platform. Az OpenVZ nem valósít meg teljes (hardver) virtualizációt, csak részleges, úgynevezett paravirtualizációt. Ez azt jelenti, hogy a VPS-ek egy közös kernelt használnak a host (gazda) számítógéppel.
Ez a fajta virtualizáció így nem igényli, hogy a gazda számítógép hardvert emuláljon a VPS-nek, így a vendég rendszerek majdnem azonos sebességgel futnak, mint a gazdagép operációs rendszere.
Az OpenVZ legnagyobb előnye a legnagyobb hátránya egyben, mivel a közös rendszermag csak Linux operációs rendszerek futtatását teszi lehetővé.
OpenVZ környeztben minden ugyanúgy megvalósítható, mint egy teljesen virtualizált VPS-en, kivéve a kernel mondulokat érintő műveleteket és a swap (vagyis virtuális memória) hiányát.
CPU frekvencia kiosztás:
A CPU frekvencia a VPS-ek számára elérhető maximális számolási kapacitás. Ha a gazdagép processzorai teljesen ki vannak terhelve, az egyes VPS-ek a vásárolt csomag nagyságával arányosan kapnak részt a számítási ciklusokból.
A csomagok leírásában található CPU frekvencia pontos értéke a gazdaszerver processzorától függően változhat.